Storitev Web Maps

Google Street View (Pogled ulic) in druge spletne vsebine neposredno iz vaše aplikacije

Združuje različne spletne storitve
Google Street View (Pogled ulic)
Geolociranje fotografij digitalnih kamer (EXIF)
Digitalni model višin in LIDAR (opcija)
Za MapInfo Professional in Mastersoft MPX
Za uporabo v vaši aplikaciji


V Zakulisju - Street View

 

Značilnosti in uporaba

Različne spletne storitve so družene v spletno storitev Web Maps. Možnost vključitve LIDAR podatkov (v kolikor so na voljo) in s tem merjenje v 3D prostoru. Web Maps UI je NET knjižnjica za uporabo v Office, NET in podobnih aplikacijah. Za prikaz lokacij je knjižnici potrebno podati koordinate (D48/GK, D96/TM ali WGS84) z natančnostjo ali naslov. Knjižnica vrača različne podatke, na primer, koordinato in višino na mestu klika. API dokumentacija tudi v slovenskem jeziku.

Za MapInfo Professional in Mastersoft MPX

Web Maps je v Mastersoft MPX 7 že vgrajen. Namestitev dodatka za MapInfo Professional 9.5+ pa je na voljo za brezplačen prenos.

 

Pogled ulic

Scenarij uporabe: Vašo, obstoječo ali novo aplikacijo dograditem z gumbom, ki za želeno lokacijo ali naslov odpre prikazano okno »Pogled ulic«. V kolikor so na voljo LIDAR podatki lahko na sliki merite dolžine in višine (opcija). Z navigiranjem si lahko lokacijo podrobno ogledate, sliko natisnete, izvozite ali programu vrnete koordinate klika.

Web Maps je na voljo v obliki testne testne (ni časovno omejena) in plačljive različice. Na vsebinah testne različica so lahko prikazana reklamna sporočila, kot je prikazano na sliki.

Geokodiranje fotografij digitalnih kamer (jpg)

Kreiranje nove tabele s hiperpovezavami fotografij digitalnih kamer opremljenimi z Exif (Exif Ang) opisnimi in lokacijskimi podatki.

Aplikacije po meri

Če bi v vaši Window aplikaciji želeli popolno implementacijo GIS-a za pregled, vnos in analize, bo najbrž najprimerneši MPX Professional. V kolikor pa vam je MPX preobsežen in bi želeli aplikacijo po meri, je dovolj vaša zamisel in prepričani smo, da ne bo ostalo samo pri zamisli. Ker Web Maps UI bazira na Map 3D ste glede implementacije vaših zamisli skoraj neomejeni.

Brezplačna in plačljiva različica

Storitev Web Maps je na voljo v obliki brezplačne (ni časovno omejena) in plačljive različice. V plačljivi različici Web Maps ne zaračunavamo vsebine, uporabe programske opreme in storitev ponudnikov prostorski vsebin (Google) ampak samo razvoj in vzdrževanje storitve Web Maps, ki omogoča uporabo omenjenih spletnih storitev. Ceno sooblikujejo tudi nadomestila, ki jih mora Mastersoft plačati ponudnikom za delovanje vseh storitev, ki kot celota predstavljajo storitev Web Maps. Za Google storitve in vsebine, ki so uporabljene v storitvi Web Maps veljajo naslednji pogoji uporabe.

Vsebina

Web Maps tehnična podpora

Web Maps UI

Je NET knjižnjica za uporabo v COM ali NET aplikacijah. Obsežen API. Možnost izdelave aplikacij po želji naročnika.