www.mastersoft.si MPX Professional 7.1 Kazalo | Iskanje

Mastersoft MPX namestitev in registracija

 

Sistemske zahteve

Podprti so x86 in x64 operacijski sistemi: Windows 8, Window 8.1, Windows 7, Windows Vista, Windows Server 2012, 2012 R2, 2008 R2,  2008 SP 2, 2003 R2

"MySQL ODBC 5.1 Driver" ODBC gonilnik se namesti z MPX namestitvijo. "PostgreSQL ANSI" ODBC gonilnik se ne namesti z MPX namestitvijo.
Podprti so PostgreSQL 8.x 32bit ali novejši ODBC gonilniki. Snamete jih lahko na spletnem naslovu: http://www.postgresql.org/ftp/odbc/versions/msi/

Namestitev

V sistem Windows se prijavite s skrbniškimi pravicami. V kolikor ste namestitveni program sneli iz interneta je ta v stisnjeni obliki setup.zip in jo je potrebno razširiti v poljubno mapo. Zaženite setup.exe in sledite navodilom. Po končani namestitvi se prijavite z uporabniškim imenom, ki ga uporabljate oziroma ga uporabnik uporablja pri svojem delu. Podatke o nastavitvah samega MPX-a najdete v poglavju "Za administratorje".

Dodatne nastavitve:

Oracle - Če nastopijo težave pri dostopu do baze (Oracle 10g Client in novejši) je potrebno v sistemsko spremenljivko Path dodati pot c:\Program Files\Mastersoft\Mpx, za x64 pa c:\Program Files (x86)\Mastersoft\Mpx Oracle Client x64 ni podprt. V datoteki sqlnet.ora, ki se nahaja v oraclovi mapi (c:\Oracle) in podmapi network/admin se naslednji izjavi nastavi, kot komentar:

# SQLNET.AUTHENTICATION_SERVICES= (NTS)
# NAMES.DIRECTORY_PATH= (TNSNAMES)

Rastri MrSID, Ecw in GRD - Če se pojavijo težave pri odpiranju slojev, ki vsebujejo SID, ECW in GRID format slik je potrebno v sistemsko spremenljivko Path dodati pot c:\Program Files\Mastersoft\MPX, za x64 pa c:\Program Files (x86)\Mastersoft\MPX.Registracija MapInfo MapX knjižnice

V namestitvenem programu Mastersoft MPX je vključena MapInfo knjižnica, ki jo je potrebno registrirati. Če MapX knjižnica še ni registrirana, bo MPX ob zagonu na spodnjem delu map okna javil:ID številko in ime uporabnika pošljite po elektronski pošti na mpx@mastersoft.net. Obvezno je potrebno biti v Windows prijavljeni s tistim uporabnikom, ki bo produkt uporabljal. Najkasneje v 5 dneh vam bomo vrnili licenčno datoteko, ki jo skopirate v C:\Program Files\Mastersoft\Mpx, za x64 pa c:\Program Files (x86)\Mastersoft\Mpx

Če licence za MapInfo MapX niste kupili skupaj z Mastersoft MPX se za registracijo MapX knjižnice obrnite na vašega dobavitelja.

V primeru, da računalnik uporablja več uporabnikov je potrebno poslati ime nosilca računalnika in imena ostalih uporabnikov, ki bodo na tem računalniku uporabljali MPX.


Registracija Mastersoft MPX

Obvezno je potrebno biti v Windows prijavljeni s tistim uporabnikom, ki bo produkt uporabljal. Po zagonu MPX-a se pojavi okno za registracijo.
MPX registracija


Po kliku na gumb 'Registracija' se odpre okno, ki je prikazano na spodnji sliki.Na elektronski naslov mpx@mastersoft.net pošljite instalacijsko številko, ime uporabnika, podjetje in v kolikor ste jo prejeli ob nakupu tudi serijsko številko izdelka. Najkasneje v 5 dneh vam bomo vrnili registracijsko številko, ki jo skupaj z ostalimi podatki vpišete v zgoraj prikazano okno.
V operacijskih sistemih Windows Vista, 7, 8, 8.1, Server 2008 in Server 2012 zaženite MPX z opcijo »Zaženi kot skrbnik«.

Primer zahtevka za registracijo:

Instalacijska števila: 668977252527305
Hardware ID: 2353

Število licenc: 1
Ime:
Uporabnik1

Podjetje: Podjetje1

 


Ponovna namestitev MapInfo MapX knjižnice
Na elektronski naslov mpx@mastersoft.net pošljite stari ID, staro ime uporabnika, nov ID in novo ime uporabnika


Ponovna namestitev Mastersoft MPX
Na elektronski naslov mpx@mastersoft.net pošljite staro registracijsko številko, staro ime uporabnika, staro serijsko številko, novo instalacijsko številko in  novo ime uporabnika.

Google Pogled ulic in druge spletne storitve vključene v MPX – Web Maps
Web Maps licenčni podatki in ključ za aktiviranje je na voljo v vizitki programa Mastersoft MPX. V omenjenem oknu najdete povezave do Web Maps nadzorne plošče za opravljanje z licencami.  Več informacij se nahaja v vizitki programa MPX.


Prikaz reklamnih sporočil
Na spletni različici tega dokumenta oziroma te sprotne pomoči se lahko nahajajo reklamna sporočila, ki jih zagotavlja in izbira podjetje Google. Z reklamnimi sporočili si pomagamo ohranjati nizko ceno programskega paketa.